CSN-berättigad

Ettårig Hundtränarutbildning

Hundtränare

I samarbete med Sommenbygdens folkhögskola startar under hösten 2020 (klass 3) en CSN-berättigad yrkesutbildning inom hund.

Utbildning till hundtränare är en grundutbildning för dig som vill fördjupa din kunskap i ämnet hund med fokus på hundträning och inlärning.

Detta är en utbildning, helt olik alla andra!

Du läser utbildningen på heltid under två terminer (ett år). Du behöver vara på plats på skolan under större delen av tiden. Teori och praktik varvas, och din egna hund kommer att vara din träningskompis under utbildningens gång.

Utbildningen är uppdelad i  block och innehåller både olika inlärningsprinciper, klickerträning genom olika lekar, olika former av spårtekniker, trix och skojmoment samt friskvård och första hjälpen. Även du som person får verktyg för att när utbildningen är genomförd klara uppgiften som hundtränare.

Efter genomgången utbildning får du diplom som hundinstruktör, hunddagisföreståndare, hundproblemsutredare (hundpsykolog) och hundtränare.

Mer info och ansökan finns på Sommenbygdens Folkhögskolas hemsida.

Vi vill ha din ansökan senast den 15 april 2022!

Utbildningen håller hög klass och innefattar 40 veckors heltidsstudier, och är således en av de mest omfattande utbildningar som finns att tillgå i Sverige just nu. Dessutom är den CSN-berättigad!

Aktuell kursstart

Plats: Tranås.

Kursstart:
Onsdagen den 17 augusti 2022

Studietakt: 100%

Antagningsvillkor: Du ska vara minst 18 år. Antagning sker efter intervju.

Kursansvarig: Therese Arvestrand

Ansökan: Sommenbygdens Folkhögskola

DSC_5387
DSC02688
DSC01481