Om oss

Vilka är vi?

Arvestrands Djur & Natur AB drivs av Therese & Simon Arvestrand. Vi är ett gift par som bor på en liten gård tillsammans med fyra hundar, höns, vaktlar och två bisamhällen.

Therese är den som har hand om utbildningsverksamheten i företaget och hon arbetar en hel del med de hundutbildningar som finns på Sommenbygdens Folkhögskola i Tranås (Hundtränare- och Hundskötarutbildningar). Hon är utbildad inom pedagogik, sociologi, psykologi och etologi på universitetsnivå. Och hon är bland annat utbildad till hundinstruktör och hundpsykolog, berikningskonsult samt instruktör och domare i rallylydnad. Vill du ha mer information om Thereses utbildningar och bakgrund går det fint att höra av sig.

Therese tycker om att baka på fritiden och därför händer det att det bjuds på gott fika på kurser och utbildningar. Hon är också lektant på hobbynivå och gillar att utmana både människor och hundar i olika utvecklande lekar.

Simon arbetar som automationsingenjör och åker landet runt för att arbeta där hans spetskompetens behövs för tillfället. Han tycker mycket om att jaga och vara ute i skog och mark, och när han kommer hem åtnjuts det middagar med hembryggt öl och picklad rödlök.

Pedagogisk vision

Vi älskar att få människor och hundar att utvecklas och finna sina sanna jag, och detta blir således vår pedagogiska vision.

Vi vill vara tryggheten som gör att människor vågar släppa loss, vågar ta klivet ut till en okänd värld eller bara få en hund att våga göra något som den inte vågat tidigare. Det är det som är vår drivkraft och motivation.

Vi vill att du ska kunna komma till oss, känna dig helt trygg med oss som människor och med vår kunskapsnivå och därför är det viktigt för oss att hela tiden utveckla oss själva genom utbildningar (både inom hund och inom humaniora) och att hålla sig ajour med vad som händer i forskningsvärlden och övriga hundvärlden.

För att upprätthålla en hög kvalité har vi också samarbeten med andra aktörer inom hund, dessa kommer från hela Sverige.

Välkomna till oss och vår verksamhet!

Kontakt

Vi bor i Boet, mellan Ödeshög och Tranås i södra Östergötland och större delen av vår verksamhet bedrivs hemma hos oss eller i närliggande områden.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig till någon av oss,
Therese: therese@arvestrands.se
Simon: simon@arvestrands.se

Telefon:
070 388 98 48 (prata in ett meddelande så ringer vi upp)

Swish: 123 09 04 367